» Billudden

1307132045113071320451
13071320451
billudden01billudden01
billudden01
havtorn1havtorn1
havtorn1
Billuddens naturreservat
När ni tröttnat på sol och bad kan ni vandra ut på den 3,5 km långa Billudden. Man kan vandra längs klapperstensstränderna från stugområdet på campingen eller promenera på vägen från campingens reception. På udden finns naturstigar, eldstäder,  stentorg samt norra europas största havtornssnår. Glöm inte att besöka naturstugan som ligger i början av vägen till Billudden. Där kan du läsa om Billuddens historia titta på olika stenar med mer.


Långa klapperstensstränder
Välkommen ut till rundslipade stenar och ett bländande, brusande eller dånande hav. Billuddens naturreservat bjuder på vacker och säregen natur. För dig som orkar är det väl värt att ta sig ända längst ut på udden. Upplands nordligaste utpost Billskaten. Första biten går du på en smal grusväg som kantas av lummig grönska med många vanliga och ovanliga växter. Följ sedan den 1,8 km långa Vattenstigen som utgår från den gamla fiskebyn Billhamn. En bit ut på Billudden hittar du också Klyxenstigen, en självguidande naturstig anpassad för barn.

Regler
Tänk på att värna om naturen och naturreservatet. Det är ej tillåtet att bryta grenar, plocka stenar eller campa i reservatet. Gör endast upp eld i anordnade eldstäder. Skräpa ej ned. Endast tillåtna motorfordon får vistas inom området. Håll hundar kopplade.
Grundregeln är att inte störa och inte förstöra.
Läs mer på Länsstyrelsen